Invoeren van variabele

Geef hier je beste Liberty BASIC tips door. (Hier geen hulp vragen)

Moderators: anthonio, Abcott

Invoeren van variabele

Berichtdoor Simon » vr mei 16, 2008 6:22 pm

Het is mij opgevallen, dat de input en de print dezelfde groote moet hebben.
B.v. INPUT woord$ dan moet de PRINT woord$ ook zo zijn en NIET Woord$
In onderstande voorbeeld geeft alleen de eerste printregel de woorden weer
Let vooral op de hoofdletters verschil in onderstaande
Groetjes Simon

locate 1.1 :INPUT woord$
naam$=upper$(woord$)
print "woord$=";woord$;" ";"naam$=";naam$
print "Woord$=";Woord$;" ";"WOord$=";WOord$;" ";"WOOrd$=";WOOrd$
print "WOORd$=";WOORd$;" ";"WOORD$=";WOORD$
print "Naam$=";Naam$;" ";"NAam$=";NAam$;" ""NAAm$=";NAAm$
print "NAAN$=";NAAM$
Simon
 
Berichten: 6
Geregistreerd: ma mei 07, 2007 8:51 pm
Woonplaats: Maastricht

Re: Invoeren van variabele

Berichtdoor Gordon » za mei 17, 2008 9:05 pm

Variabelen zijn HOOFDLETTER gevoelig.
Liberty BASIC (en de meeste andere talen) kennen tegenwoordig
variabelen met een onbeperkte naamlengte.
Ook zijn die variabelen gevoelig voor hoofdletters.

Noot is niet hetzelfde als noot.

Sommige variabelenamen zijn gereserveerd.
Je kunt niet het woordje print als variabele gebruiken.
Ook Print kan niet. PRINT is een key-word, dat zijn speciale
functies (commando woorden) van de taal. Deze woorden mag je
schrijven hoe je wilt. Print of PRINT of PriNt of PRint, het is het
commando PRINT.

Dus
Code: Selecteer alles
PRint "A"
print "B"
Print "C"
PriNt "D"
print = 3   ' hier gaat het fout want print kan geen variabele zijn


Gordon
Avatar gebruiker
Gordon
Site Admin
 
Berichten: 684
Geregistreerd: zo mei 22, 2005 12:50 am

Re: Invoeren van variabele

Berichtdoor Abcott » ma mei 19, 2008 2:09 pm

Sorry Gordon, maar ik heb weer eens iets op te merken over jouw
antwoord op de tip van Simon.

Jouw antwoord maakt de tip niet duidelijker.
Misschien was het beter geweest om gewoon te verwijzen naar de Helpfile.
Jammer genoeg staat er op jouw website ook nog niet veel over variabelen.
Variabelen staan niet in de Topics lijst.

Variabelen en het gebruik ervan (toepassing) zijn goed beschreven in
de helpfile.

Bij enigszins gelijkvormige variabelen zal de compiler een waarschuwing geven.
Help -> Index ->Variable names

Variabelen staan verder ook beschreven voor wat betreft de soorten, lengte enz.
Help -> Index -> Variables

Abcott
Avatar gebruiker
Abcott
 
Berichten: 115
Geregistreerd: wo mei 25, 2005 9:58 pm

Re: Invoeren van variabele

Berichtdoor anthonio » di aug 12, 2008 11:37 am

Gordon schreef:Variabelen zijn HOOFDLETTER gevoelig.
Liberty BASIC (en de meeste andere talen) kennen tegenwoordig
variabelen met een onbeperkte naamlengte.
Ook zijn die variabelen gevoelig voor hoofdletters.

Noot is niet hetzelfde als noot.

Sommige variabelenamen zijn gereserveerd.
Je kunt niet het woordje print als variabele gebruiken.
Ook Print kan niet. PRINT is een key-word, dat zijn speciale
functies (commando woorden) van de taal. Deze woorden mag je
schrijven hoe je wilt. Print of PRINT of PriNt of PRint, het is het
commando PRINT.

Dus
Code: Selecteer alles
PRint "A"
print "B"
Print "C"
PriNt "D"
print = 3   ' hier gaat het fout want print kan geen variabele zijn


Gordon


Toch even op wijzen dat het NIET aan te raden is om gereserveerde woorden te gebruiken als variable (door ze iets anders te schrijven).
DIt leid tot fouten, met de nodige problemen om die fout dan te vinden.

Andy
Dual boot: Ubuntu 8.04 - WIndows XP SP2 (via VMware) - Windows Vista 32bit - Toshiba L40 - Dual Core @ 1,76GHz - 1GB RAM - 120GB HDD - VDSL Connection
Avatar gebruiker
anthonio
 
Berichten: 281
Geregistreerd: zo mei 20, 2007 9:58 pm


Keer terug naar Tips en informatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron