[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
Liberty BASIC Holland • Toon onderwerp - Sluiten vensters

Sluiten vensters

Nieuwe Liberty BASIC programmeurs kunnen hier om hulp vragen.

Moderators: anthonio, Abcott

Sluiten vensters

Berichtdoor KeesW » vr maart 19, 2010 12:12 pm

Beste mensen eem volgend probleem kom ik niet uit.
Er staan twee vensters open, ik verlaat het laatst geopende venster met close #Handler, dan wordt het ondergelegen eerste venster weer zichtbaar en bruikbaar. Als ik dat eerste venster nu wil sluiten (ddor op het kruis te klikken) krijg ik de volgende foutmelding, wat gaat er nu fout?
En een aansluitende vraag: Kan ik eenvenster maken zonder dat kruis maar niet met de codes _nsb want dan heb ook geen rand.

Runtime error: invalid branch label: [quit] (Komt uit [quit]
close #main : END)

Error(Exception)>>defaultAction
Error(Exception)>>activateHandler: <anUndefinedObject>
Error(Exception)>>handle
Error(Exception)>>signal
Error class(Exception class)>>signal: <'invalid branch label...'>
BasicProgram(Object)>>error: <'invalid branch label...'>
BasicProgram>>goto: <'[quit]'>
BasicProgram>>gotoAndIfStoppedBegin: <'[quit]'>
BasicProgram>>handlerName: <'[quit]'> evaluate: <aBlockClosure> callParameters: <anOrderedCollection>
BasicProgram>>submitHandlerName: <'[quit]'> evaluate: <aBlockClosure> callParameters: <anOrderedCollection>
BasicProgram>>submitHandlerName: <'[quit]'> callParameters: <anOrderedCollection>
BasicDialogTopPane>>trapClose
BasicDialogTopPane>>close
[] in NotificationManager>>closeAllWindows
[] in Dictionary>>do:
LinearHashTable>>elementsDo: <aBlockClosure>
Dictionary(HashedCollection)>>do: <aBlockClosure>
Dictionary>>do: <aBlockClosure>
NotificationManager>>closeAllWindows
SessionModel>>exitWindowSystem1
SessionModel>>exitSession
SystemDictionary>>exit
BasicSourceTopPane>>close
Message>>perform
NotificationManager>>empty
NotificationManager>>runPendingEvents
NotificationManager>>runEventLoop
Message>>perform
Message>>evaluate
Process>>safelyEvaluate: <aMessage>
Process>>evaluate: <aMessage>
KeesW
 
Berichten: 23
Geregistreerd: do dec 10, 2009 2:32 pm

Re: Sluiten vensters

Berichtdoor Gordon » vr maart 19, 2010 3:54 pm

De [quit] fout:
Zou je dat deel van de code waar het om gaat kunnen tonen?
Ik kan de fout niet re-produceren.

Venster zonder afsluitkruisje:
Dat ben ik nog niet tegen gekomen, maar
heb je iets aan stylebits?

Gordon
Avatar gebruiker
Gordon
Site Admin
 
Berichten: 684
Geregistreerd: zo mei 22, 2005 12:50 am

Re: Sluiten vensters

Berichtdoor KeesW » za maart 20, 2010 12:16 pm

KeesW
 
Berichten: 23
Geregistreerd: do dec 10, 2009 2:32 pm

Re: Sluiten vensters

Berichtdoor KeesW » za maart 20, 2010 1:17 pm

Ter aanvulling op voorgaand bericht:
De fout treed op als na het sluiten van het tweede scherm het eerste scherm gesloten wordt met behulp van het kruisje.
Het programma wekt de indruk dat het in een oneindige lus terecht komt, het scherm moet dan via taakbeheer-beeindigen prosessen gesloten worden.

Er is nog een scherm open maar dat werkt uitstekend en geeft geen problemen met sluiten, ook niet i.v.m. de andere schermen.
KeesW
 
Berichten: 23
Geregistreerd: do dec 10, 2009 2:32 pm

Re: Sluiten vensters

Berichtdoor Gordon » za maart 20, 2010 4:12 pm

Avatar gebruiker
Gordon
Site Admin
 
Berichten: 684
Geregistreerd: zo mei 22, 2005 12:50 am

Re: Sluiten vensters

Berichtdoor KeesW » za maart 20, 2010 4:58 pm

Het sluiten van de vensters zou ook wel eens een bug kunnen zijn:
Als je het volgt met de optie 'debug' gebeurt er het volgende

Het tweede venster wordt gesloten in de subroutine en stop bij end sub.
het venster is dus weg.
Als je vervolgens op het kruisje van het eerste venster klikt gaat de debug aanwijzer door naar [uit] van het tweede scherm (de [uit] moet opvangen het drukken op het kruisje van scherm 2) maar dat scherm is officieel al gesloten.

Druk je scherm 2 uit via het kruisje en daarna scherm 1 met het kruisje is er geen probleem.

Ergo: het programma van scherm twee wordt NIET verlaten of niet gesloten, want als dat wel het geval zou zijn, zou het programma moeten worden vervolgt in de sub van venster 1 van waaruit venster 2 werd aangeroepen.

Kees
KeesW
 
Berichten: 23
Geregistreerd: do dec 10, 2009 2:32 pm

Re: Sluiten vensters

Berichtdoor Gordon » zo maart 21, 2010 1:10 am

Avatar gebruiker
Gordon
Site Admin
 
Berichten: 684
Geregistreerd: zo mei 22, 2005 12:50 am

Re: Sluiten vensters

Berichtdoor KeesW » ma maart 22, 2010 11:59 am

KeesW
 
Berichten: 23
Geregistreerd: do dec 10, 2009 2:32 pm

Re: Sluiten vensters

Berichtdoor KeesW » ma maart 22, 2010 1:02 pm

KeesW
 
Berichten: 23
Geregistreerd: do dec 10, 2009 2:32 pm

Re: Sluiten vensters

Berichtdoor Gordon » do maart 25, 2010 11:24 pm

Ok, plaats het bij de tips.
De discussie of het gedrag van LB (sub bij controls)
nog gewijzigd moet worden, is intussen nog gaande.

Gordon
Avatar gebruiker
Gordon
Site Admin
 
Berichten: 684
Geregistreerd: zo mei 22, 2005 12:50 am


Keer terug naar Beginner

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron