Print of Statictext?

Nieuwe Liberty BASIC programmeurs kunnen hier om hulp vragen.

Moderators: anthonio, Abcott

Print of Statictext?

Berichtdoor Lucas » di nov 18, 2008 10:22 pm

Ik zit met naar ik aanneem een echte beginnersvraag. Ooit schreef ik een programma in Qbasic dat ik nu wil herschrijven in LibertyBasic. Het laten verschijnen van een titlebar met menu's is me gelukt, maar ik loop een beetje vast op de vraag hoe ik dit window nu kan gebruiken als hoofdscherm waarop alle output en overige tekst wordt afgebeeld in een door mijzelf gekozen lay-out. In Qbasic kon dit met de commando's Locate en Print en cls enz. In Liberty werkt dat ook, maar voor zover ik heb gemerkt alleen in een mainwindow (en daar vind ik standaard alleen de menu-opties File en Edit).

Ik neem aan dat ik niet moet zoeken in de richting van Statictext?
Om een indruk te geven van waar ik mee bezig ben: het Qbasic (Dos) programma is hier te vinden: http://www.frfeenstra.nl/Tmaster.exe

Mijn voorlopige poging:
Code: Selecteer alles
 nomainwin

     MENU #1,"&Bestand", "&Openen", [asOpen],"Op&slaan", [asOpslaan], "&Afdrukken", [asAfdrukken], "Afsluiten", [quit]
     MENU #1,"Invoer", "Kwinten (&komma's)", [asKomma], "Kwinten (&Wm-waarden)", [asWm], "&Tertsen", [asTertsen], "Stemtabel", [asStemtabel]
     MENU #1, "Stemmingen", "Evenredig zwevend", [asEZ], "1/4 Middentoon", [as4M], "1/5 Middentoon", [as5M], "1/6 Middentoon", [as6M],_
     "1/8 komma", [as8], "Barnes 1979 ('Bach')", [asBarnes], "Bruder (P.Vier)", [asBruder], "Kellner 1978 ('Bach')", [asKellner],_
     "Kirnberger III 1779", [asKirnberger], "Lambert 1774", [asLambert], "Neidhard", [asNeidhard1], "Neidhard 1724", [asNeidhart2], "Neidhard 1729",_
     [asNeidhard3], "Ord, 18e eeuws Engels", [asOrd], "Pythagoras", [asPythagoras], "Rameau", [asRameau], "Royal", [asRoyal],"Schlick/Vogel",_
     [asSchlick], "Silbermann", [asSilbermann], "Silbermann (P.Vier)", [asSilbermannVier], "Temperament Ordinaire, 18e eeuws Frans", [asTempord],_
      "Valotti", [asValotti], "Werckmeister III", [asWerckmeister], "Young", [asYoung]
     MENU #1, "Help", "Tunemaster Help", [asTunemasterhelp], "Over Tunemaster", [asOver]
     statictext #1.statictext, "", 10,10,30,30
     OPEN "TuneMaster" FOR Window AS #1
     PRINT #1,"trapclose [quit]"
     WAIT
     [quit]
     CONFIRM "Wilt u echt afsluiten?";quit$
     IF quit$="no" THEN WAIT
     CLOSE #1main
     END
     [asOpen]
     NOTICE "Hier moeten keuzemogelijkheden komen"
     WAIT
     [asOpslaan]
     Notice "Hier komt de opslagmogelijkheid"
     Wait
     [asAfdrukken]
     NOTICE "Hier komt de print opdracht"
     WAIT
     [asKomma]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asWm]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asTertsen]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asStemtabel]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asTunemasterhelp]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asOver]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asEZ]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [as4M]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [as5M]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [as6M]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [as8]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asBarnes]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asBruder]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asKellner]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asKirnberger]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asLambert]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asNeidhard1]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asNeidhart2]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asNeidhard3]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asOrd]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asPythagoras]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asRameau]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asRoyal]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asSchlick]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asSilbermann]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asSilbermannVier]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asTempord]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asValotti]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asWerckmeister]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT
     [asYoung]
     NOTICE "Hier..."
     WAIT


Lucas
 
Berichten: 8
Geregistreerd: za nov 15, 2008 6:05 pm

Re: Print of Statictext?

Berichtdoor Abcott » wo nov 19, 2008 12:05 am

Beste Lucas,

Ik zit vanuit het buitenland even mee te kijken.
Jammer genoeg heb ik geen Liberty BASIC hier bij de hand.

Met een graphic scherm of een graphicbox kun je waarschijnlijk ook teksten
op het scherm printen. De teksten kunnen in elke willekeurige kleur
of lettertype getoond worden en op elke gewenste locatie.

Ik weet dat het allemaal in de help-file van LB staat, helaas kan ik
dat daarin nu niet opzoeken. Er is natuurlijk wel een online help van LB.

Zoek onder graphicbox of windows.

Abcott
Avatar gebruiker
Abcott
 
Berichten: 115
Geregistreerd: wo mei 25, 2005 9:58 pm

Re: Print of Statictext?

Berichtdoor Gordon » wo nov 19, 2008 9:09 am

Hallo Lucas,

Heb je wat aan de onderstaande listing?
Code: Selecteer alles
'Form created with the help of Freeform 3 v05-15-07
'Generated on Nov 19, 2008

     MENU #main,"&Bestand", "&Openen", [asOpen],"Op&slaan", [asOpslaan],_
      "&Afdrukken", [asAfdrukken], "Afsluiten", [quit]
     MENU #main,"Invoer", "Kwinten (&komma's)", [asKomma], "Kwinten (&Wm-waarden)",_
      [asWm], "&Tertsen", [asTertsen], "Stemtabel", [asStemtabel]
     MENU #main, "Stemmingen", "Evenredig zwevend", [asEZ], "1/4 Middentoon",_
      [as4M], "1/5 Middentoon", [as5M], "1/6 Middentoon", [as6M],_
     "1/8 komma", [as8], "Barnes 1979 ('Bach')", [asBarnes], "Bruder (P.Vier)",_
      [asBruder], "Kellner 1978 ('Bach')", [asKellner],_
     "Kirnberger III 1779", [asKirnberger], "Lambert 1774", [asLambert], "Neidhard",_
      [asNeidhard1], "Neidhard 1724", [asNeidhart2], "Neidhard 1729",_
     [asNeidhard3], "Ord, 18e eeuws Engels", [asOrd], "Pythagoras", [asPythagoras],_
      "Rameau", [asRameau], "Royal", [asRoyal],"Schlick/Vogel",_
     [asSchlick], "Silbermann", [asSilbermann], "Silbermann (P.Vier)",_
      [asSilbermannVier], "Temperament Ordinaire, 18e eeuws Frans", [asTempord],_
      "Valotti", [asValotti], "Werckmeister III", [asWerckmeister], "Young", [asYoung]
     MENU #main, "Help", "Tunemaster Help", [asTunemasterhelp], "Over Tunemaster", [asOver]

[setup.main.Window]

    '-----Begin code for #main

    nomainwin
    WindowWidth = 550
    WindowHeight = 410
    UpperLeftX=int((DisplayWidth-WindowWidth)/2)
    UpperLeftY=int((DisplayHeight-WindowHeight)/2)

    '-----End GUI objects code
    button #main.b "knop", [knopaktie], ul , 50, 50

    titel$ = space$(20)+"TuneMaster"+space$(50)+ time$()
    print t$
    open titel$  for graphics_nsb_nf as #main
    #main "trapclose [quit]"

    #main "down; fill darkblue"
    #main "backcolor blue"
    #main "place  20 20"
    #main "boxfilled 520 335; flush"

    #main "backcolor darkgray"
    #main "place 45 45"
    #main "boxfilled 500 300"

    #main "place 25 20; backcolor darkblue; color white"
    #main "\ Een tekst"

    #main "place 215 225; backcolor darkgray; color black"
    #main "font Arial 8 15 italic"
    #main "\ Een tekst"

[main.inputLoop]   'wait here for input event
    wait

[quit] 'End the program
    close #main
    END

    'Insert your own code here
    wait


    'Insert your own code here
    wait



Denk ook aan het mogelijk gebruik van Listboxen?

Gordon
Avatar gebruiker
Gordon
Site Admin
 
Berichten: 684
Geregistreerd: zo mei 22, 2005 12:50 am

Re: Print of Statictext?

Berichtdoor Lucas » wo nov 19, 2008 9:43 pm

Gordon schreef:Hallo Lucas,

Heb je wat aan de onderstaande listing?

Denk ook aan het mogelijk gebruik van Listboxen?

Gordon


Bedankt, hier kan ik zeker mee vooruit! Ik ga weer verder knutselen en meld me wel weer.
Lucas
 
Berichten: 8
Geregistreerd: za nov 15, 2008 6:05 pm

Re: Print of Statictext?

Berichtdoor Lucas » wo nov 19, 2008 9:49 pm

Abcott schreef:Beste Lucas,

Ik zit vanuit het buitenland even mee te kijken.
Jammer genoeg heb ik geen Liberty BASIC hier bij de hand.

Met een graphic scherm of een graphicbox kun je waarschijnlijk ook teksten
op het scherm printen. De teksten kunnen in elke willekeurige kleur
of lettertype getoond worden en op elke gewenste locatie.

Ik weet dat het allemaal in de help-file van LB staat, helaas kan ik
dat daarin nu niet opzoeken. Er is natuurlijk wel een online help van LB.

Zoek onder graphicbox of windows.

Abcott


Bedankt voor het meedenken! Zoals uit de listing van Gordon blijkt is dit inderdaad de oplossing.
Lucas
 
Berichten: 8
Geregistreerd: za nov 15, 2008 6:05 pm

Re: Print of Statictext?

Berichtdoor Lucas » vr nov 21, 2008 10:46 pm

Ik heb nog even een andere vraag, namelijk over de weergave van variabelen. Ik wil getallen die zijn berekend weergeven met twee decimalen. Om ze op de juiste manier af te ronden deed ik dat in qbasic als volgt:
Code: Selecteer alles
 'variabele c3 met 2 decimalen
CSNG(INT((c3 + .05) * 10) / 10#)


In LB lukte dit niet zondermeer. c3= int(c3*10 +.5)/10 werkte wel ,maar alleen bij positieve getallen (bij negatieve getallen zou +.5 moeten worden vervangen door -.5). Ik heb het nu wat omslachtig opgelost:
Code: Selecteer alles
 'variabele positief maken door optelling met 100
c3=c3+100
'afronden en aftrekken met 100
 c3= int(c3*10 +.5)/10-100


Is er een betere methode?
Lucas
 
Berichten: 8
Geregistreerd: za nov 15, 2008 6:05 pm

Re: Print of Statictext?

Berichtdoor Gordon » vr nov 21, 2008 11:08 pm

Hallo,

Ik weet niet of dit een betere methode is.
Ik gebruik altijd de using functie voor het netjes tonen
van variabelen op het scherm.

Voorbeeld:
Code: Selecteer alles
a = -50.3455
template$ = "####.###"
print using(template$,a)

print a



Nu kun je een afgerond getal op het scherm tonen en gewoon doorwerken
met de nauwkeurigheid van je variabelen.

Nogmaals, hier ben ik geen held in. Deze materie (nauwkeurigheid) is
heel vaak besproken in de Liberty BASIC wereld.

Gordon
Avatar gebruiker
Gordon
Site Admin
 
Berichten: 684
Geregistreerd: zo mei 22, 2005 12:50 am

Re: Print of Statictext?

Berichtdoor Abcott » za nov 22, 2008 3:56 pm

Gordon schreef:Hallo,

Ik weet niet of dit een betere methode is.
SNIP


Voorbeeld:
Code: Selecteer alles
a = -50.3455
print using("####.###",a)

print a


SNIP
Gordon


Natuurlijk is dit de betere methode.
In het QBASIC voorbeeld verliest de programmeur de nauwkeurigheid
van zijn variabele c3.

Abcott
Avatar gebruiker
Abcott
 
Berichten: 115
Geregistreerd: wo mei 25, 2005 9:58 pm

Re: Print of Statictext?

Berichtdoor Lucas » za nov 22, 2008 4:47 pm

Bedankt voor de reacties. Alleen... is het mogelijk om met een PRINT opdracht het resultaat in een zelfgekozen window te laten verschijnen? Want daarmee ben ik weer terug bij mijn eerste vraag.
Lucas
 
Berichten: 8
Geregistreerd: za nov 15, 2008 6:05 pm

Re: Print of Statictext?

Berichtdoor Gordon » za nov 22, 2008 6:40 pm

Hmmm.... natuurlijk zijn er heel veel mogelijkheden.
Gewoon een notice plaatsen bijvoorbeeld.
Of een venster aangeven (handlenaam bijv #main) met de extensie
van een control.
Als je een listbox gebruikt, dan moet je de bijbehorende array bijwerken
en refreshen.

Een voorbeeld:
Code: Selecteer alles
'Form created with the help of Freeform 3 v05-15-07
'Generated on Nov 22, 2008 at 18:30:10


[setup.main.Window]

    '-----Begin code for #main

    nomainwin
    WindowWidth = 550
    WindowHeight = 410
    UpperLeftX=int((DisplayWidth-WindowWidth)/2)
    UpperLeftY=int((DisplayHeight-WindowHeight)/2)


    '-----Begin GUI objects code

    texteditor #main.texteditor1, 149, 212, 100, 100
    statictext #main.statictext1, "StaticText Caption", 151, 119, 109,  25
    textbox #main.textbox1, 149, 167, 150,  25

    '-----End GUI objects code

    '-----Begin menu code

    menu #main, "Edit"  ' <-- Texteditor menu.

    '-----End menu code

    open "untitled" for window as #main
    #main, "font ms_sans_serif 10"
    #main, "trapclose [quit.main]"

#main.texteditor1, "hallo"
#main.statictext1, "hoe gaat "
#main.textbox1, "het? "
notice "goed"

[main.inputLoop]   'wait here for input event
    wait

[quit.main] 'End the program
    close #main
    END




Gordon
Avatar gebruiker
Gordon
Site Admin
 
Berichten: 684
Geregistreerd: zo mei 22, 2005 12:50 am

Re: Print of Statictext?

Berichtdoor Lucas » za nov 22, 2008 6:57 pm

Gordon schreef:Hmmm.... natuurlijk zijn er heel veel mogelijkheden.
Gewoon een notice plaatsen bijvoorbeeld.
Of een venster aangeven (handlenaam bijv #main) met de extensie
van een control.
Als je een listbox gebruikt, dan moet je de bijbehorende array bijwerken
en refreshen.

Een voorbeeld:
Code: Selecteer alles
'Form created with the help of Freeform 3 v05-15-07
'Generated on Nov 22, 2008 at 18:30:10


[setup.main.Window]

    '-----Begin code for #main

    nomainwin
    WindowWidth = 550
    WindowHeight = 410
    UpperLeftX=int((DisplayWidth-WindowWidth)/2)
    UpperLeftY=int((DisplayHeight-WindowHeight)/2)


    '-----Begin GUI objects code

    texteditor #main.texteditor1, 149, 212, 100, 100
    statictext #main.statictext1, "StaticText Caption", 151, 119, 109,  25
    textbox #main.textbox1, 149, 167, 150,  25

    '-----End GUI objects code

    '-----Begin menu code

    menu #main, "Edit"  ' <-- Texteditor menu.

    '-----End menu code

    open "untitled" for window as #main
    #main, "font ms_sans_serif 10"
    #main, "trapclose [quit.main]"

#main.texteditor1, "hallo"
#main.statictext1, "hoe gaat "
#main.textbox1, "het? "
notice "goed"

[main.inputLoop]   'wait here for input event
    wait

[quit.main] 'End the program
    close #main
    END




Gordon

Bedankt, ook dit zal ik ijverig gaan bestuderen. Maar ik zie dat ook hier nergens met het PRINT-commando is gewerkt. Hoe gebruik ik dan bijvoorbeeld print using("####.###",a) uit het vorige voorbeeld?
Lucas
 
Berichten: 8
Geregistreerd: za nov 15, 2008 6:05 pm

Re: Print of Statictext?

Berichtdoor Abcott » za nov 22, 2008 7:10 pm

Lucas,

Helaas heeft Gordon een steekje laten vallen.
Zijn uitleg had moeten zijn dat het verschil maakt met wat voor soort venster
jhe bezig bent:
Voor Windows vensters gelden Gordon's voorbeelden en
voor het grafisch venster van Liberty BASIC gelden de voorbeelden
van Liberty BASIC, zoals ik hier na demostreer.

Hier volgt een grafisch venster:
Code: Selecteer alles
'Form created with the help of Freeform 3 v05-15-07
'Generated on Nov 22, 2008 at 18:57:29


[setup.main.Window]

    '-----Begin code for #main

    nomainwin
    WindowWidth = 550
    WindowHeight = 410
    UpperLeftX=int((DisplayWidth-WindowWidth)/2)
    UpperLeftY=int((DisplayHeight-WindowHeight)/2)

    open "untitled" for graphics_nsb_nf as #main
    #main, "down;fill buttonface; flush"
    #main, "color black; backcolor buttonface"
    #main, "font ms_sans_serif 10"
    #main, "trapclose [quit.main]"

#main "place 40 200"
#main "\ hallo"

a = -30.1235
#main "\ ";using("###.###",a)



[main.inputLoop]   'wait here for input event
    wait

[quit.main] 'End the program
    close #main
    END




Je kunt gewoon het teken "\ "geven aan de control (of in dit geval het grafisch venster)
Het is Liberty BASIC bekend dat je iets wilt tekenen op het scherm als je begint met
het teken \ of het teken |

Abcott.
Avatar gebruiker
Abcott
 
Berichten: 115
Geregistreerd: wo mei 25, 2005 9:58 pm

Re: Print of Statictext?

Berichtdoor Lucas » za nov 22, 2008 7:30 pm

Abcott schreef:Je kunt gewoon het teken "\ "geven aan de control (of in dit geval het grafisch venster)
Het is Liberty BASIC bekend dat je iets wilt tekenen op het scherm als je begint met
het teken \ of het teken |

Abcott.


Zo kom ik telkens een stapje verder. Ik ga ermee aan de slag en merk dat het ook erg zinnig is om listings van anderen te bestuderen. Ben voorlopig nog wel even van de straat... :wink:

Bedankt, Lucas
Lucas
 
Berichten: 8
Geregistreerd: za nov 15, 2008 6:05 pm

Re: Print of Statictext?

Berichtdoor Lucas » za okt 19, 2013 9:02 pm

Na een lange pauze (5 jaartjes, pfff) probeer ik mijn project weer op te pakken.
Momenteel loop ik vast in het vervolg. Hoe krijg ik na een keuze in mijn menu, bijvoorbeeld bij >invoer>kwinten(komma's) een print- of input opdracht op het scherm? In de listing gaat het om regel 200 en verder. Omdat het programma berekingen moet uitvoeren neem ik aan dat ik niet met een Graphics of Text window moet werken?
Code: Selecteer alles
10  nomainwin
20  MENU #1,"&Bestand", "&Openen", [asOpen],"Op&slaan", [asOpslaan], "&Afdrukken", [asAfdrukken], "Afsluiten", [quit]
30  MENU #1,"Invoer", "Kwinten (&komma's)", [asKomma], "Kwinten (&Wmwaarden)", [asWm], "&Tertsen", [asTertsen], "Stemtabel", [asStemtabel]
    MENU #1, "Stemmingen", "Evenredig zwevend", [asEZ], "1/4 Middentoon", [as4M], "1/5 Middentoon", [as5M], "1/6 Middentoon", [as6M],_
    "Barnes 1979 ('Bach')", [asBarnes], "Bruder (P.Vier)", [asBruder], "Kellner 1978 ('Bach')", [asKelner], "Lambert 1774", [asLambert],_
    "Neidhard", [asNeidhard1], "Neidhard 1724", [asNeidhart2], "Neidhard 1729", [asNeidhard3], "Ord, 18e eeuws Engels", [asOrd], "Pythagoras",_
    [asPythagoras], "Rameau", [asRameau], "Schlick/Vogel", [asSchlick], "Silbermann", [asSilbermann], "Silbermann (P.Vier)", [asSilbermannVier],_
    "Temperament Ordinaire, 18e eeuws Frans", [asTempord], "Valotti", [asValotti], "Werckmeister III", [asWerckmeister]
    MENU #1, "Help", "Tunemaster Help", [asTunemasterhelp], "Over Tunemaster", [asOver]
     titel$ = space$(20)+"TuneMaster"+space$(50)
    open titel$ for window as #1

    'print #1, "trapclose [quit]"
    WAIT
60  WAIT
    [quit]
70  'CONFIRM "Wilt u echt afsluiten?";quit$
80  IF quit$="no" THEN WAIT
90  CLOSE #1
100 END

130 NOTICE "Hier moeten keuzemogelijkheden komen"
140 WAIT


160 Notice "Hier komt de opslagmogelijkheid"
170 Wait
    [asAfdrukken]
190 NOTICE "Hier komt de print opdracht"
200 WAIT
    [asKomma]
    print
    print
    print
    print
    print "hier wil ik print en input commado's..."

    wait
220 NOTICE "Hier..."
    WAIT
    [asWm]
240 NOTICE "Hier..."
    WAIT
    [asTertsen]
260 NOTICE "Hier..."
    WAIT
    [asStemtabel]
280 NOTICE "Hier..."
    WAIT
    [asTunemasterhelp]
300 NOTICE "Hier..."
    WAIT
    [asOver]
320 NOTICE "Hier..."
    WAIT


Lucas
 
Berichten: 8
Geregistreerd: za nov 15, 2008 6:05 pm

Re: Print of Statictext?

Berichtdoor Gordon » wo nov 06, 2013 11:29 am

Ok ik heb een voorbeeld voor KWINTEN en TERTSEN.

Code: Selecteer alles
10  'nomainwin
20  MENU #1,"&Bestand", "&Openen", [asOpen],"Op&slaan", [asOpslaan], "&Afdrukken", [asAfdrukken], "Afsluiten", [quit1]
30  MENU #1,"Invoer", "Kwinten (&komma's)", [asKomma], "Kwinten (&Wmwaarden)", [asWm], "&Tertsen", [asTertsen], "Stemtabel", [asStemtabel]
    MENU #1, "Stemmingen", "Evenredig zwevend", [asEZ], "1/4 Middentoon", [as4M], "1/5 Middentoon", [as5M], "1/6 Middentoon", [as6M],_
    "Barnes 1979 ('Bach')", [asBarnes], "Bruder (P.Vier)", [asBruder], "Kellner 1978 ('Bach')", [asKelner], "Lambert 1774", [asLambert],_
    "Neidhard", [asNeidhard1], "Neidhard 1724", [asNeidhart2], "Neidhard 1729", [asNeidhard3], "Ord, 18e eeuws Engels", [asOrd], "Pythagoras",_
    [asPythagoras], "Rameau", [asRameau], "Schlick/Vogel", [asSchlick], "Silbermann", [asSilbermann], "Silbermann (P.Vier)", [asSilbermannVier],_
    "Temperament Ordinaire, 18e eeuws Frans", [asTempord], "Valotti", [asValotti], "Werckmeister III", [asWerckmeister]
    MENU #1, "Help", "Tunemaster Help", [asTunemasterhelp], "Over Tunemaster", [asOver]
     titel$ = space$(20)+"TuneMaster"+space$(50)

    UpperLeftX = 200
    UpperLeftY = 200
    open titel$ for window as #1

    #1, "trapclose [quit1]"
    WAIT
60  WAIT


    [quit2]
    close #2
    wait


    [quit1]
70  'CONFIRM "Wilt u echt afsluiten?";quit$
80  IF quit$="no" THEN WAIT
90  CLOSE #1
100 END

130 NOTICE "Hier moeten keuzemogelijkheden komen"
140 WAIT


160 Notice "Hier komt de opslagmogelijkheid"
170 Wait
    [asAfdrukken]
190 NOTICE "Hier komt de print opdracht"
200 WAIT
    [asKomma]
    print
    print
    print
    print
    print "hier wil ik print en input commado's..."

    wait
220 NOTICE "Hier..."
    WAIT

    [asWm]
240 'NOTICE "Hier Wm ..."
    tekst$ = "Voer een KWINT (Wm) in"
    gosub [invoerscherm]
    asWm$ = a$ : asWm = val(a$)
    close #2

    WAIT

    [asTertsen]
260 'NOTICE "Hier Tertsen ..."
    tekst$ = "Voer een TERTS in"
    gosub [invoerscherm]
    asTerts$ = a$ : asTerts = val(a$)
    close #2
    WAIT

    [asStemtabel]
280 NOTICE "Hier..."
    WAIT
    [asTunemasterhelp]
300 NOTICE "Hier..."
    WAIT
    [asOver]
320 NOTICE "Hier..."
    WAIT


[invoerscherm]
    statictext #2.st, "",20,20,300,30
    textbox #2.txt, 20,100,100,40
    button #2.bt, "Ready", [ready],ul,20,200
    open "INVOER VELDEN" for window as #2
    #2, "trapclose [quit2]"

    #2.st tekst$
    #2.txt ""
    #2.txt "!setfocus"

    wait
[ready]
    #2.txt "!contents? a$"
    #2.txt ""

    RETURN



Gordon
Avatar gebruiker
Gordon
Site Admin
 
Berichten: 684
Geregistreerd: zo mei 22, 2005 12:50 am


Keer terug naar Beginner

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron