Bijna alles dat in LB kan valt in JB ook te doen.

Vragen en opmerkingen over Just BASIC en over RUNBASIC

Bijna alles dat in LB kan valt in JB ook te doen.

Berichtdoor Gordon » wo mei 23, 2007 9:35 pm

Dat klopt natuurlijk niet.
Zonder DLL's aan te spreken gaat een heleboel niet.

Daarom zoeken verstokte JB liefhebbers naar uitwegen.
Zo schrijven ze .exe files in plaats van DLL's en runnen die
.exe programma's dan vanuit JB.

JB is een aanrader voor de echte beginner die
wil leren programmeren in BASIC (Liberty BASIC
of Just BASIC).

Gordon.
Avatar gebruiker
Gordon
Site Admin
 
Berichten: 684
Geregistreerd: zo mei 22, 2005 12:50 am

Berichtdoor anthonio » wo mei 23, 2007 10:20 pm

ik wil hier even aan toevoegen dat (vanuit mijn persoonlijke mening) het niet slecht is om met JB te beginnen aangezien je dan meer van de ingebouwde functies gaat gebruiken. In LB heeft iedereen direct de reactie om een API te raadplegen alhoewel dit veelal kan gemeden worden.
Daar bovenop is het eenvoudiger om gewoon een ingebouwde functie te gebruiken dan een API, verkeerd gebruik van een API kan leiden tot een vastloper van de computer.
Dual boot: Ubuntu 8.04 - WIndows XP SP2 (via VMware) - Windows Vista 32bit - Toshiba L40 - Dual Core @ 1,76GHz - 1GB RAM - 120GB HDD - VDSL Connection
Avatar gebruiker
anthonio
 
Berichten: 281
Geregistreerd: zo mei 20, 2007 9:58 pm

Berichtdoor Gordon » zo mei 27, 2007 1:30 pm

anthonio schreef:ik wil hier even aan toevoegen dat (vanuit mijn persoonlijke mening) het niet slecht is om met JB te beginnen aangezien je dan meer van de ingebouwde functies gaat gebruiken. In LB heeft iedereen direct de reactie om een API te raadplegen alhoewel dit veelal kan gemeden worden.
Daar bovenop is het eenvoudiger om gewoon een ingebouwde functie te gebruiken dan een API, verkeerd gebruik van een API kan leiden tot een vastloper van de computer.


Volkomen eens mee.
Dat zie aan de Browse For Folder API waar ik steeds foutmeldingen
van kreeg. Het schijnt belangrijk te zijn dat her en der uLong gebruikt
wordt i.p.v Long en soms moet een short in Long veranderen enz.

Een soortgelijke ervaring heb ik bij het gebruik van
calldll #user32, "GetAsyncKeyState", _
keycode AS long, _
state AS long

waarbij volgens een kenner 'state AS short'
(GetAsyncKeyState returns a SHORT value) moet zijn.
Je moet eigenlijk testen of 'state' negatief is (niet non-zero)
want GetAsyncKeyState geeft het resultaat in de MSB (MeestSignificanteByte).

Gordon
Avatar gebruiker
Gordon
Site Admin
 
Berichten: 684
Geregistreerd: zo mei 22, 2005 12:50 am

Berichtdoor anthonio » zo mei 27, 2007 7:02 pm

short en long zijn eingelijk bijna hetzelfde.
verschil is dat long meer gegevens kan onthouden om het simpel uit te leggen dus dit kan eigenlijk geen kwaad, alleen reserveer je meer geheugen dan nodig is en bij lange/zware programma's die veel geheugen nodig hebben is dit niet aan te raden.
Dual boot: Ubuntu 8.04 - WIndows XP SP2 (via VMware) - Windows Vista 32bit - Toshiba L40 - Dual Core @ 1,76GHz - 1GB RAM - 120GB HDD - VDSL Connection
Avatar gebruiker
anthonio
 
Berichten: 281
Geregistreerd: zo mei 20, 2007 9:58 pm

Re: Bijna alles dat in LB kan valt in JB ook te doen.

Berichtdoor dirkie » di sep 23, 2008 3:47 pm

dat je bijna alles kan met just basic, wat liberty basic kan, was dat maar waar, dan begonnen we allang met justbasic onder Linux te programmeren voor poortsturing. Dat gaat dus zeker al niet !Nu is er Runbasic, weer diezelfde belofte dat het onder linux zal draaien, maar wanneer?
moderator van liberty-basic.start.be
Liberty Basic is voor Windows !
wat we kunnen fantaseren, kunnen we creëren !
Liberty basic is voor iedereen !
Avatar gebruiker
dirkie
 
Berichten: 11
Geregistreerd: do aug 04, 2005 8:26 pm
Woonplaats: Waregem

Re: Bijna alles dat in LB kan valt in JB ook te doen.

Berichtdoor anthonio » wo sep 24, 2008 9:44 am

Hoi dirkie,

ik zit zelf namelijk op linux, nu heb je liberty basic al eens gedraaid via wine, heb het zelf nog niet geprobeerd.
Momenteel run ik LB via VMware en dit werkt perfect, nog geen enkel probleem me gehad en zo moet je niet altijd dual-booten.

Groeten andy
Dual boot: Ubuntu 8.04 - WIndows XP SP2 (via VMware) - Windows Vista 32bit - Toshiba L40 - Dual Core @ 1,76GHz - 1GB RAM - 120GB HDD - VDSL Connection
Avatar gebruiker
anthonio
 
Berichten: 281
Geregistreerd: zo mei 20, 2007 9:58 pm


Keer terug naar Just BASIC en RUNBASIC

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron